Trofeul Dascalilor, Editia a II-a

GALA NAŢIONALĂ "TROFEUL DASCĂLILOR" 2012
 

 Gală naţională ” Trofeul Dascalilor” s-a dovedit a fi un succes național, având amploarea și strălucirea unui eveniment de înaltă ținută.
 
 Sâmbătă, 7 aprilie, s-a desfășurat la Hotel Aro Palace a II-a ediție a galei dascălilor.
 
 Au participat peste 500 de persoane venite din mai multe județe să ia parte la decernarea premiilor pentru cadrele didactice. Evenimentul a fost organizat de Fundația Îngerașul Meu și Trustul Mix Media Group și prezentat de Karina, Mihnea și Adriana Racu.
 
 Gala a fost momentul culminant al concursului național "Trofeul Dascălilor”, desfășurat pe o perioadă de 6 luni ( XI.2011-IV.2012). Scopul concursului a fost de a identifica, promova și premia proiectele dascălilor desfăşurate cu elevii. Noutatea acestei ediții a fost introducerea caracterului național și acordarea mai multor trofee.

PREMII:
 
 Anul acesta au existat 5 categorii de premii:
 
 -premii de participare ( 10)
 
 -premiile "Fundaţia Îngerașul Meu și Mix Media Group” (5)
 
 -premii pentru învățământul preșcolar ( 3)
 
 -premii pentru învățământul primar(3)
 
 -premii pentru învățământul gimnazial-liceal(3)
 
 CÂSTIGĂTORII TROFEELOR:
 

 La secțiunea învăţământ preșcolar câștigătoare a fost Daniela Grădinar, prof.înv.preşcolar , Centrul școlar pentru educație incluzivă de recuperare hipoacuzici Brașov, cu proiectul” Și eu știu , și eu pot”.
 
 La secțiunea învățământ primar câștigatoare a fost Lucia Hilohi-învățătoare, Școala Generală nr.5 Săcele, Brașov cu proiectul "Și-n noroi cresc diamante”
 
 La secțiunea învățământ gimnazial-liceal câștigător a fost Dumitru Avădanei, prof.de biologie , Școală Generală nr.2 " Diaconu Coresi” Brașov, cu proiectul "TV2BV- O poveste de succes”. Dar și dascălii participanți din țară au obținut premii importante: Lucian Pandele-prof. de religie la Școala Generală Târgușor, jud.Constanța, Elena Tomache-prof.de fizică-chimie, Școala Generală Văculeşti, jud.Botoșani și Marinela Olariu-prof. de lb.română, scoala Generală Brăieşti jud.Botoșani au câștigat premiul "Fundatia Îngerașul Meu și Mix Media Group” .
 
 La secțiunea învățământ primar, Dorina Marin-Școala Generală "Dimitrie Anghel” Corneşti-Miroslava, jud,Iași a câștigat locul al II-lea.
 
 La secțiunea învăţământ gimnazial-liceal, Cristina Turcaș, Școala Generală Livadă, jud.Arad, a câştigat locul al III-lea.
 
 Surpriza câștigătorilor trofeelor a venit din partea președintelui Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, care le-a oferit și câte un premiu în bani. ” Învățământul este un domeniu vital pentru societate și este necasar să devină prioritate. Copiii noștri și dăscălii care îi călăuzesc merită tot ce este mai bun” a declarat  Aristotel Căncescu. "Am mai participat la multe concursuri și am mai câştigat premii, însă ceea ce a fost  la Brașov este mult peste așteptările mele. Vă spun drept că sunt profund impresionat de ceea ce am văzut azi. Voi încuraja și alți colegi din jud.Constanța să participe.Merită!” a spus prof. Lucian Pandele-Constanța. "Sunt cadru didactic de 22 de ani, dar niciodată un am asistat la așa ceva, totul a fost de vis, sunt impresionată de ceea ce s-a putut realiza pentru dascăli. Felicitări! Trebuie să continuați!” a declarat şi învătătoarea Marin Dorina-Iași. "Am venit 600 de km să asist la Gală și nu îmi pare rău, dar aș fi regretat să pierd așa ceva. Este lăudabil ce s-a întâmplat azi la Brașov Felicitări!” a spus prof.Cristina Turcaș-Arad.
 
 La gală au participat mai multe personalități ale județului nostru: Dorel Agache-Inspector Școlar General-ISJ BV, Gabriela Necula-Inspector înv.presc, Mihaela Zugravu-Inspector înv.primar, Onelia Pescaru-Director MIXTV,  Virgil Oniţa- manager Libris, Gyongyke Marcela Morcov-manager Casa de modă Lady, Adriana Ispas-director general Cameră de Comerț.
 
 Surpriza Galei
 
 Cea mai mare surpriză a galei atât pentru câștigători cât și pentru participanți a fost prezenţa sopranei, Felicia Filip. Ea a venit la Brașov în ziua evenimentului pentru a susține un microrecital. Atmosfera pe care a reușit să o imprime evenimentului a fost unică, toată sală a cântat cu ea.  ”Învăţătorul, dascălul, este cel mai binecuvântat. Misiunea lui este dumnezeiască. Am văzut aici lucruri minunate, de înaltă ținută. Vă felicit!” a spus Felicia Filip.
 
” Astăzi a fost o zi de sărbătoare națională pentru toți aceia care poartă numele de "dascăl”. A fost o zi a bucuriei, a emoțiilor până la lacrimi, oamenii s-au ridicat în picioare, au cântat și au aplaudat. I-am văzut fericiți că s-a făcut așa ceva pentru ei, că există un astfel de eveniment pentru dascăli. Ei merită mult mai mult iar noi știm că această Gală va fi un fel de misiune a noastră pentru dascăli.” a spus la finalul Galei inițiatoarea proiectului "Trofeul Dascalilor”, Adriana Racu.




Dorel Agache - Inspector General INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI BRAŞOV
Onelia Pescaru - Director MIXTV
Angela Boboia - inst. Şcoala Generală Dăişoara, Câștigătoarea TROFEULUI DASCĂLILOR 2011

SURPRIZA GALEI - soprana, Felicia Filip

 Finaliștii Concursului Național "Trofeul Dascălilor", Ediția a II-A 2011 - 2012, Brașov, România
(prezenți la Gală)


 
Spectacolul Gala Trofeul Dascălilor

PREMIEREA







 
 


CONCURSUL NAŢIONAL "TROFEUL DASCĂLILOR",
EDIŢIA A II-A 2011-2012,
BRAŞOV - ROMÂNIA

PROIECTE FINALISTE


 
 




 
  
Detalii privind participarea si desfasurarea concursului
  1. Inscrierea
  Orice cadru didactic din invatamantul prescolar, preuniversitar si universitar din Romania.
Inscrierea se face in baza unui proiect desfasurat ca si cadru didactic si care sa fi avut un impact deosebit la nivelul unitatiii sau comunitatii. Scopul acestui concurs fiind promovarea si premierea activitatilor desfasurate de cadrele didactice, precum si reintregirea imaginii dascalilor in genaral.
       Proiectul inscris in concurs poate apartine oricarei arii curriculare. Proiectul trebuie scris sub forma de PPT (max 15 slide-uri)
  2. Proiectul
Inscrierea proiectului: pana la 29.02.2012
 a. Proiectul trebuie scris in format PPT (max. 15 slide-uri) deoarece el va fi expus in expozitia dedicata acestui concurs, aici vor fi expuse toate proiectele. Expozitia va fi in cadrul Fundatiei Ingerasul Meu. In prima parte a proiectului se va realiza o scurta prezentare a dv. (unde va desfasurati activitatea, grade didactice, vechime, o scurta prezentare a dv., ca si dascal, poza). Apoi descrieti proiectul cu care doriti sa va inscrieti (scopuri, obiective, etape, desfasurare, finalitati, imagini)
  b. Perioada in care ati desfasurat proiectul nu e importanta, e important proiectul cu care doriti sa va inscrieti.
  c. Proiectul dorim sa il expunem in  expozitie, prin urmare e nevoie de el listat. El va sta in expozitie 1 an de zile, pana la editia urmatoare.
 d.  In cadrul proiectului puteti insera poze, diplome scanate, care sa va ajute in reliefarea proiectului.
3. Promovarea
Dupa incrierea proiectului in concurs, urmeaza o ampla campanie de promovarea a cadrului didactic si a activitatii sale astfel:
  - se afiseaza proiectul PPT in cadrul unei expozitii dedicata Proiectului
  - se posteaza o scurta prezentare a cadrului didactic si a proiectului pe blogul si pe site-ul Fundatiei Ingerasul Meu
  -se realizeaza un interviu televizat cu dascalul participant; pentru dascalii din tara se va realiza o prezentare a sa si a proiectului de catre moderatorul emisiunii, emisiune care va fi postata pe www.mixtv.ro.
- se va realiza o carte a acestui concurs, Trofeul Dascalilor Editia a II-a,  in care vor aparea toti participantii cu o scurta prezentare a proiectului.
4. Gala
In luna aprilie 2012, va avea loc Gala Trofeul Dascalilor in Brasov, unde se vor acorda premii si toti participantii vor primi diplome de participare, precum si cartea Concursului.
Pentru orice lamurire sau alte detalii puteti trimite mail pe adresa fundatiaingerasulmeu@yahoo.com sau  puteti suna la telefon 0732 530 100
 Adriana Racu
 Director Fundatia Ingerasul Meu

Fisa de inscriere

Despre concurs

 
 
 

 

 





   Toti cei interesaţi pot adresa întrebări şi cere informaţii trimiţând un e-mail pe adresa: fundatiaingerasulmeu@yahoo.com

3 comentarii:

  1. Proiectul “Badea Cârţan şi revelaţia latinităţii” este rezultat al unei dăruiri lipsite de limite, care se circumscrie unei lumi modelate sub semnul rar, atât de rar, al sensibilităţii autentice.

    Doamna profesoară Maria Cecilia Şoşu este, fără îndoială, unul dintre oamenii providenţiali, instanţă morală şi piedestal profesional, model inspiraţional. O fiinţă de o mare disponibilitate, un amestec de firesc şi elaborare, o nebănuită putere de expresie. O strălucire atât de puternică, încât arde tot ce e nevaloros. O capacitate rară de a pătrunde la temelii, de a-şi consolida frumos identitatea în sufletul celuilalt.

    Pentru toate acestea, îi mulţumesc.



    Prof. Raluca Răducanu

    RăspundețiȘtergere
  2. A fi dascal este o menire pe care nu multi o pot avea.
    Doamna invatatoare LUCIA HILOHI este un dascal dedicat trup si suflet acestei meniri.Ea lucreaza de 9 ani in invatamant, dar a facut cat altii intr-o intreaga cariera de dascal.Nu conteaza anii de la catedra, conteaza ce ai facut in acesti ani.Domnia sa lucreaza de 9 ani in scoli in care elevii sunt tigani.Acest segment de populatie are nevoi speciale si cu care se lucreaza in mod diferit.Nu este o munca usoara, si eu am predat la clase cu elevi tigani si o spun in cunostinta de cauza.Cand am fost in vizita la Prima Scoala Romanesca din scheii Brasovului cu elevii mei, directorul prof. Vasile Olteanu mi-a spus : " Fiti fericita ca aveti astfel de elevi.Ei sunt o bucata de lut pe care ii puteti modela usor ". Asa ii modeleaza si doamna invatatoare Lucia Hilohi pe elevii sai inconjurandu-i cu multa dragoste si insuflandu-le dragostea pentru pictura icoanelor pe sticla.
    Saptamna viitoare ma voi afla la un seminar international " Meet in Diversity" in Croatia cu tema axata pe minoritati.Voi face tot posibilul de a gasi parteneri internationali care sa colaboreze intr-un proiect european in care scoala generala din Sacele sa participe cu elevii instruti de doamna invatatoare LUCIA HILOHI.
    Invatatoarea LUCIA HILOHI merita cunoscuta si la nivel european, nu numai la nivel national.

    prof.ing.OLIMPIA BECHERU
    project manager UE- Italia

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Doamnei invatatoare Lucia Hilohi pentru Premiul I decernat cu ocazia concursului " Trofeul Dascalilor ", editia aprilie 2012.
    Felicitari comisiei de evaluare a proiectelor pentru profesionalismul si impartialitatea de care au dat dovada.
    In acest fel competenta este apreciata la justa ei valoare.
    Romania are nevoie ca valorile sa iasa la lumina si sa nu mai stea in penumbra.Pentru construirea unei noi Europe este nevoie de oameni competenti, capabili sa ajute la cresterea noilor generatii in spiritul responsabilitatii si respectului pentru sine si pentru altii.

    Prof.ing. Olimpia Becheru
    project manager UE

    RăspundețiȘtergere